A numerical analysis of non-linear contact tasks for the system of plates with a bolted connection and a clearance in the fixture - Atroshenko, O.; Tkachuk, M.; Ustinenko, O.; Bondarenko, O.; Diomina, N. (ПП "Технологічний Центр", 2016)
Робота присвячується аналізу геометрично нелінійних контактних задач для системи смуг. Особливості представленої задачі полягають у дослідженні напружено-деформованого стану двох смуг, сполучених болтовим кріпленням із зазором і навантажених рівномірно розподіленим по верхній кромці поперечним зусиллям. У цій постановці задачі присутні геометрична і структурна нелінійності. Отримано основні закономірності напружено-деформованого стану елементів силосів.
Keywords: напружено-деформований стан; силос; метод скінченних елементів; система смуг; реакції в опорах