Ринок електричної енергії України: проблеми державного регулювання й перспективи розвитку - Кузьминчук, Наталія Валеріївна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", 2013)
У роботі систематизовано завдання державного регулювання, які спрямовано на подолання перешкод для наближення вітчизняного енергоринку до функціонуючих ринків міжнародного електроенергетичного простору з урахуванням особливостей діяльності суб'єктів ринку електроенергії. Визначено принципи діяльності учасників енергоринку, які покладено в основу формування стратегічних планів, концепцій та програм розвитку електроенергетичного комплексу на державному рівні. Сформовано перспективні напрями розвитку електроенергетичного ринку.

The tasks of government regulation aimed at overcoming obstacles to domestic energy market convergence with international electricity markets functioning space allowing for the activities of electricity market. The principles of the participants of the energy market analyzed which form the basis for the formation of strategic plans, concepts and programs for the electric power complex at the state level. The perspective directions of development of the electricity market formed.
Market of electric power of Ukraine: problems of government control and prospect of development
Keywords: державне регулювання; електроенергетичний ринок; ринок електричної енергії; інтеграція ринків; government regulation; electricity market; market of electric energy; market integration