Компетенції фахівців як важливий чинник економічної безпеки корпоративного бізнесу - Алькема, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянута проблема дефіциту якісно підготовлених фахівців як загроза економічній безпеці держави і окремих суб’єктів господарювання. Визначено основні економічні загрози пов’язані з незбалансованістю сформованого та потрібного профілів компетенцій. Запропоновано організаційний механізм забезпечення функціонування партнерських зв’язків з бізнесом та формування навчально-адаптаційного середовища нового типу.

The problem of shortage of quality trained professionals as a threat to the economic security of the state and individual entities.The main economic threats associated with unbalanced formed and the desired profile of competencies. An institutional mechanism to ensure the functioning of partnerships with business and educational formation of a new type of adaptive protection.
Keywords: компетенції; безпека економічна; партнерство; освіта; бізнес корпоративний