Вибір та адаптація математичних моделей комп'ютерно-інтегрованих технологій виробництв - Бобух, Анатолій Олексійович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна; Подустов, Михайло Олексійович; Дзевочко, Олександр Михайлович (НТУ "ХПІ", 2017)
В результаті досліджень розглянуто теоретичні основи вибору математичної моделі КІТ виробництва соди за кількома параметрами при використанні принципу адаптації та розроблені алгоритми ідентифікації та адаптивного управління, які можуть бути реалізовані на базі сучасних програмованих логічних контролерів.

As a result of the research, the theoretical grounds for the selection of the mathematical model of the СIT of a soda production by several parameters are considered with the use of the adaptation principle and algorithms for identification and adaptive control that can be implemented on the basis of modern programmable logic controllers are developed.
Selection and adaptation of the mathematical model computer-integrated technologies of production
Keywords: технології хімічні; управління процесом; алгоритм Качмажа; управління адаптивне