Концептуальні основи оцінювання привабливості зовнішнього ринку продукції промислового підприємства - Федоренко, Ірина Анатоліївна; Єлісєєва, Е. І. (ФОП Лібуркіна Л. М., 2018)
У статті розглянуто методи аналізу привабливості зовнішніх ринків для вітчизняних промислових підприємств. Проаналізовано внутрішні показники привабливості зовнішнього ринку та розроблено поетапну методику проведення стратегічного аналізу привабливості міжнародних ринків з метою розробки ефективних ринкових стратегій підприємства. Представлено узагальнену методику вимірювання ступеня привабливості зовнішнього ринку з точки зору реалізації на ньому інтересів підприємства. Дослідження дозволяє виявити можливості міжнародної діяльності підприємства та потенційні зарубіжні ринки для його діяльності. Запропоновано комплексний метод оцінки привабливості зовнішнього ринку, який дає змогу розробити ефективну ринкову стратегію для підприємства.
The conceptual foundations of estimating the attractiveness of external market for production of industrial enterprise
Keywords: обсяг ринку; ринкова ситуація; інтенсивність конкуренції; експертні оцінки; market volume; market situation; intensity of competition; expert estimations