Стан впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом - Уберман, В. І.; Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Досліджується зміст інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом (ІУВРБП) як механізму створення умов безпечного та сталого функціонування водного сектору промисловості та господарства. Розглядаються внутрішні українські та міжнародні вимоги до впровадження ІУВРБП у 2010 – 2019 рр. Аналізуються джерела еколого-правових вимог ІУВРБП, створені в українському законодавстві. Оцінюється виконання завдань з імплементації вимог європейського законодавства щодо ІУВРБП. Зроблено висновки про створення умов для ефективного державного управління у даній галузі екологічної діяльності.

The content of the integrated management of basin water resources (IMBWR) as a mechanism for creating conditions for safe and sustainable functioning of the water sector of industry and economy is investigated. Internal Ukrainian and international requirements for the implementation of IMBWR in 2010 – 2019 are considered. The sources of environmental and legal requirements of IMBWR created in the Ukrainian legislation are analyzed. The implementation of the tasks related to the implementation of the requirements of the European legislation on the IMBWR is evaluated. The conclusions about the creation of conditions for effective public administration in this field of environmental activity are made.
State of implementation of intergrated water resources management by the basin principle
Keywords: водні ресурси; державне управління; імплементація законодавства ЄС; water resources; public administration; implementation of EU legislation