Спосіб формування топології мережі - Кучук, Ніна Георгіївна; Шишацький, Андрій Володимирович; Кучук, Георгій Анатолійович; Зубрицький, Григорій Миколайович; Прокопенко, Євген Миколайович; Сальнікова, Ольга Федорівна; Животовський, Руслан Миколайович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб формування топології мережі полягає у тому, що інформаційна система проводить ініціалізацію початкової топології мережі, під час якої відбувається формування початкової популяції структур-хромосом; після чого відбувається схрещування та формування популяції хромосом-нащадків; далі мутація, формування популяції хромосом-мутантів; відбувається розпізнавання варіанту навантаження, з її оцінкою; відбір кращих хромосом з популяції та формування наступного покоління, після чого інформаційною системою проводиться визначення раціональної топології з множини варіантів. Інформаційна система на етапі розпізнавання варіанту навантаження додаткового проводить оцінювання якості каналів мережі на кожному вузлі мережі за критерієм мінімуму ймовірності бітової помилки за допомогою порівняння отриманих значень з еталонними.
Keywords: патент; корисна модель; телекомунікаційні мережі; системи управління та передачі даних; інформаційні технології; мобільність