Створення моделі трифазного режиму руху внутрішньокамерного завантаження барабанного млина - Науменко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропонована модель реального трифазного режиму руху внутрішньокамерного завантаження обертового барабана. Показано, що картина руху завантаження в поперечному перетині камери містить, поряд з традиційною твердотілою і зоною скованого падіння, третю зону зсувного шару, що раніше не враховувалася. Встановлено, що основний процес тонкого подрібнення в барабанному млині здійснюється в зсувному шарі завдяки стиранню і роздавлювання.

The model of the actual rotating drum intrachamber filling three-phase flow is proposed. It is pointed out that the chamber cross-section filling flow patterns contain, among familiar solid-state and falling-down phases, the third shifting layer phase, which previously was not taken into account. It is established that the principal fine ball-tube milling is effected into a shifting layer owing to rubbing and crushing.
Keywords: процес подрібнення; обертова камера; зона зсувного шару; раціональні параметри; багатостадійне подрібнення; енергетична селективність дезінтеграції