Розвиток швидкісно-силових якостей курсантів ВВНЗ засобами гирьового спорту - Кривич, В. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Досліджено вплив гирьового спорту на розвиток швидкісно-силових якостей курсантів вищих військових навчальних закладів (ВВНЗ). Проаналізовано особливості фізичної підготовки військовослужбовців, визначено основні компоненти швидкісно-силової підготовки та обґрунтовано ефективність застосування вправ із гирями у військово-професійному тренуванні. Наведено результати експериментального дослідження, яке підтвердило, що систематичне використання гирьового спорту сприяє підвищенню сили, витривалості, вибухової сили та координації курсантів.
Keywords: курсанти; гирьовий спорт; швидкісно-силові якості; фізична підготовка; військовослужбовці; силова витривалість; функціональне тренування