Моделирование магнитного поля систем ферромагнитных стержней - Резинкина, Марина Михайловна; Лобжанидзе, Лия Элгуджаевна (My University, 2010)
Описано числовий розрахунок магнітного поля і магнітного моменту в околиці і всередині феро-магнітних об'єктів за допомогою методу скінченних об'ємів. Змодельовані розподіли магнітного поля системи феромагнітних стрижнів, розташованих на різних відстанях один від одного. Розрахована залежність магнітного моменту від відстані між стрижнями.

The numeral calculation of magnetic field and magnetic moment in the vicinity and inside the ferromagnetic objects with the help of the method of final volumes has been described. Distribution of magnetic field of the system of ferromagnetic rods, located on different distances from each other has been modeled. Dependence of magnetic moment on distance between the rods has been computed.
Keywords: ферромагнитные конструкции; магнитный момент; погрешность; численные расчеты; метод конечных объемов; поглощающие граничные слои; пассивное демпфирование