До проблеми неприпустимості зловживання свободи діяльності друкованих ЗМІ - Аврамова, О. Є.; Циба, І. П. (НТУ "ХПІ", 2010)
Правовий статус засобів масової інформації є найскладнішим питанням з точки зору політології, права, соціальної деонтології. У світовій практиці засоби масової інформації визначаються як пʼята влада, тому інформація, що надходить від субʼєкта, є основоположною під час формування свідомості суспільства. Таким чином, проблема прав засобів масової інформації підлягає окремому розгляду.

Legal status of mass media is a most difficult problem from the point of view of political science, right, social deontology. In the world practice mass-media are determined as the fifth power. Therefore, information outgoing from this subject is basic in forming of consciousness of society. That's why, the problem of rights for mass media is subject of separate study.
To a problem of inadmission of abuse liberty activity of press mass-media
Keywords: інформування правове; зміст нормативно-правовий; преса; роль; використання масове; свобода діяльності; відповідальність; конфлікти