Перетворювач частоти для керування трифазними загальнопромисловими та енергоефективними асинхронними електродвигунами з використанням мікроконтролерів серії dspic33МС та інтелектуальних силових модулів - Волков, Ігор Володимирович; Войтех, Володимир Олександрович (НТУ "ХПІ", 2017)
Наведено особливості схемотехнічної та програмної побудови напівпровідникових інверторів для керування загальнопромисловими та енергоефективними (із мідним литтям клітки ротора) асинхронними електродвигунами із використанням новітніх мікроконтролерів компанії Microchip dspic33MC та інтелектуальних силових IGBT модулів. Показано дослідний зразок інвертора, його вартість за умов серійного виробництва та строки окупності інвестицій.

The peculiarities of circuitry and software semiconductor inverters building for controlling industrial and energy efficient (with cast copper rotor cage) induction motors with advanced microcontrollers of Microchip dspic33MC and intelligent power IGBT modules have aduced. A prototype inverter, the cost of mass production under the conditions and terms of return on investment are showed.
Frequency converter for control of three-phase general industrial and energy efficient induction motors using the microcontroller series dspic33MС and intelligent power modules
Keywords: інвертор; асинхронний двигун; алгоритм; програмування; енергоефективність; inverter; microcontroller; induction motor; intelligent power module; IGBT; algorithm; programming; energy efficiency