Дослідження процесу окиснення аміаку під тиском - Авіна, Світлана Іванівна; Савенков, Анатолій Сергійович; Микиша, Галина Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті досліджено в лабораторних умовах процес окиснення аміаку киснем повітря під тиском 0,716 МПа в залежності від лінійної швидкості газового потоку, часу контактування та кількості платиноїдних сіток в реакторі. Встановлені кінетичні залежності ступеня конверсії аміаку від лінійної швидкості газового потоку та часу контактування реагентів.

In the article was researched in the laboratory conditions the process of oxidation of ammonia by air oxygen under pressure 0,716 MPa depending on the linear velocity of gas flow, time and number of contacting platinum mesh reactor. The kinetic dependences of the conversion of ammonia lineаr velocity of gas flow and time of contacting of reagents was find.
Keywords: швидкість лінійна; поток газовий; сітки платиноїдні; кінетика; конверсія