Методичні вказівки до самостійної роботи та виконання індивідуального завдання з дисципліни "Управління екопроектами та міжнародне співробітництво у сфері охорони довкілля" - Тихомирова, Тетяна Сергіївна; Самойленко, Наталія Миколаївна; Босюк, Альона Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота здобувачів базується на принципах розвиваючого навчання, відбувається без безпосередньої участі викладача, але під його керівництвом. У процесі самостійної роботи реалізується основна функція навчального процесу – одержання здобувачем максимального обсягу знань, їх закріплення і перетворення у стійкі вміння і навички. Виконання індивідуального завдання здобувачем допомагає йому набути поглиблених знань з курсу, що вивчається, а також продемонструвати свої аналітичні навички, вміння працювати з першоджерелами, вміння оформлювати та представляти результати своєї роботи на широкий загал, знання з обраної тематики та вміння відповідати на запитання. Дисципліна «Управління екопроектами та міжнародне співробітництво у сфері охорони довкілля» є важливою при підготовці науковців - фахівців в сфері екології та охорони довкілля, адже сприяє розумінню механізмів міжнародної співпраці в сфері екології та знань щодо управління екологічними проєктами, які подаються на пошук фінансування для їх реалізації у міжнародні фундації та організації. Дані методичні вказівки регулюють питання самостійної роботи здобувача та виконання індивідуального завдання у формі реферату.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; індивідуальне завдання; екопроекти; охорона довкілля; міжнародне співробітництво