Спрощена система газодинамічних рівнянь математичної моделі однониткової ділянки газопроводу - Фик, Михайло Ілліч (Державний комітет нафтової, газової, нафтопереробної промисловості України, 2007)
Представлен новый способ упрощения аналитики математической модели, описывающей газодинамические неизотермические процессы на линейном участке газопровода с отводами.

New method of mathematical model analytics simplifi cation, describing gas-dynamic anisothermic processes on linear-section of gas main with branches is presented.
Keywords: закон збереження маси рідини; в'язка рідина; формула Дарсі; усталена течія; MatLab