Принципи концептуального підходу до формування стратегічного управління розвитком маркетингової діяльності підприємства - Райко, Діана Валеріївна (Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара, 2008)
В роботі подано систему принципів реалізації концепції стратегічного управління розвитком маркетингової діяльності підприємства, проаналізовано існуючі пропозиції щодо сукупності принципів, розкрито їх сутність з позиції маркетингової діяльності та запропоновано систему, в яку необхідно включити принципи стратегічного управління: рефлективність, нелінійність, ефективність, соціалізацію, комунікативність, проактивність, обмежену різноманітність. Викладені принципи суттєво відрізняються сукупністю і тлумаченням щодо маркетингової діяльності у контексті розвитку.
Keywords: маркетинг; промислове підприємство; маркетингова стратегія; система "споживач – підприємство – партнер"; конкурентоспроможність; спроможність споживача