Аналіз факторів впливу на інноваційний розвиток промислових підприємств: практичний аспект - Побережна, Наталія Миколаївна (Міжнародний гуманітарний університет, 2016)
У статті розкрито проблеми економічного та інноваційного розвитку промислових підприємств України, проведено аналіз основних факторів, що впливають на інноваційний розвиток промислових підприємств, здійснено оцінку їх інноваційної активності. Встановлено, що інноваційна діяльність промислових підприємств в Україні потребує державної підтримки, міжгалузевого технологічного обміну, зміцнення зв’язків компаній з університетами й науково-дослідними інститутами, розвитку міжнародної науково-технічної кооперації та широкого застосування інформаційних технологій.

The problems of economic and innovative development of industrial enterprises in Ukraine were discovered in the article. Also the main factors affecting innovative the development of industry were analyzed, carried out assessment of their innovative activity. It was found that the innovative activity of industrial enterprises in Ukraine needs state support, intersectoral technological exchange, strengthening relations companies with universities and research institutions, the development of international scientific and technical cooperation and the wide application of information technology.
The analysis of influence factors on the innovative development of industrial enterprises: practical aspect
Keywords: інноваційний розвиток; глобальний індекс інновацій; індекс конкурентоспроможності; науково-технічна діяльність; середовище інновацій; innovative development; global innovation index; index of competitiveness; scientific and technical activities; environment of innovation