Пшеничний солод - основа стабілізатора для майонезів - Данилова, Людмила Андріївна; Арутюнян, Тетяна Володимирівна; Єлагіна, Г. О. (НТУ "ХПІ", 2006)
У статті приведені результати досліджень, що показали можливість введення в рецептури майонезів добавок, що підвищують харчову цінність готового продукту. Як таку добавку пропонується використання пшеничного солоду як основи стабілізатора для майонезів. Продукт, приготовлений на основі такої добавки, є перспективним з погляду сучасних тенденцій у харчовій технології.

In clause results of researches which have shown an opportunity of introduction in compounding mayonnaise additives which raise food value of a ready product are resulted. As such additive use of wheaten malt as bases of the stabilizer for mayonnaise is offered. The product prepared on the basis of such additive, is perspective from the point of view of modern lines in food technology.
Keywords: температурна пауза; майонез; майонезна емульсія; жировмісні продукти; кислотність; стабілізатор