Порівняльний аналіз українського та російського амортизаційного законодавства - Гаврись, Микола Олександрович (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто законодавство, що регулює амортизаційну політику вітчизняних та російських підприємств. Проведено аналіз сильних і слабких сторін обох систем, а також їхні основні спільні недоліки в порівнянні з законодавством розвинутих західних країн. Запропоновані напрямки подальшого вдосконалення податкового законодавства у сфері амортизації.

The legislation regulating the depreciation policy of the domestic and Russian enterprises is considered in the article. The analysis of strengths and weaknesses of both systems, and their basic common faults in comparison with the legislation of the developed western countries is carried out. Directions of the further improvement of the tax legislation in depreciation sphere are offered.
Keywords: інвестиції підприємства; амортизаційне законодавство; податкове законодавство; ПДВ; ВВП