Недержавні наукові організації: досвід США - Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 2001)
Значний внесок у науку крім традиційних університетів, інститутів, академій, які знаходяться під патронатом держави, здійснюють недержавні наукові організації. Для НТШ, яке сьогодні переживає своє відродження і починає активно розвиватися у всіх регіонах України, вельми корисним є досвід інших країн у створенні і розбудові недержавних наукових організацій.
Keywords: Центр міжнародних приватних підприємств; Інститут міжнародної економіки; аналітичні центри; Рада фундацій