Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Архітектура та проектування програмного забезпечення" - Ткачук, Микола Вячеславович; Сокол, Володимир Євгенович; Гамзаєв, Рустам Олександрович; Мартінкус, Ірина Олегівна; Нагорний, Костянтин Анатолійович; Науменко, Ольга Сергіївна; Бронін, Сергій Вадимович (НТУ "ХПІ", 2017)
Застосовуючи інструментарій VP, системні аналітики та розробники ПЗ можуть послідовно створювати моделі відповідної ПС на концептуальному рівні. Ці питання розглянуто в лабораторній роботі 2, потім на логічному рівні - у лабораторних роботах 3-4, і на фізичному рівні опису компонентів ПЗ - у лабораторній роботі 5. Знання та вміння, отримані при виконанні цього лабораторного практикуму, можуть бути використані студентами таких напрямів підготовки як 121 – "Інженерія програмного забезпечення» та 122 – "Інформаційні управляючі системи та технології".
Keywords: програмна інженерія; мова моделювання; UML; Unified Modeling Language; програмне забезпечення; RUP; Rational Unified Process; CASE-засоби; Visual Paradigm; VP