Інформативно-комунікативний маркер іміджевих стратегій в діяльності авіакомпаній - Комкова, Лідія Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглянуто соціокультурні складові в діяльності авіакомпаній з боку вирішення візуальних детермінант для реалізації функціонального іміджу, який певним чином віддзеркалює інтереси і потреби людей в системі сучасних інформаційно-комунікативних реалій. Пропонується міждисциплінарний аналіз зазначених проблем в межах соціальної філософії з домінантою на пізнавально-практичну проблематику. Доведено, що вивчення іміджу в стратегіях авіакомпаній виходить за межі суто маркетингової чи економічної діяльності – воно належить до єдиної інформативно-комунікативної сфери сучасного суспільства зі складною та різноманітною системою трансляцій знань та обмінних процедур, де саме загальний образ стає носієм значень, очікувань і колективних уявлень.

The paper examines the sociocultural components in the activities of airlines through the lens of visual determinants that shape their functional image – an image that, in turn, reflects the interests and needs of individuals within the system of contemporary information and communication realities. An interdisciplinary analysis of these problems is proposed within the framework of social philosophy with a predominance of cognitive and practical issues. It has been proven that the study of image in airline strategies goes beyond purely marketing or economic activities – it belongs to the only informative and communicative sphere of modern society with a complex and diverse system of knowledge transmission and exchange procedures, where it is the general image that becomes the carrier of meanings, expectations, and collective perceptions.
Informational and communicative marker of image strategies in the activities of airlines
Keywords: імідж; стратегія; інформація; комунікація; культура; суспільство; образ; споживання; людина; цінності; безпека; image; strategy; information; communication; culture; society; representation; consumption; human being; values; safety