Спосіб виготовлення керамічного клею - Семченко, Галина Дмитрівна; Шутєєва, Ірина Юріївна; Кобець, Наталія Юріївна; Повшук, Василій Володимирович (ДП “Український інститут промислової власності”, 2011)
Спосіб виготовлення керамічного клею, що включає виготовлення шлікеру з електрокорунду, плавленого стеатиту, кремнію і зв'язуючого на основі води, етилового спирту, соляної кислоти та етилсилікату ЕТС-40, який відрізняється тим, що стеатит модифікують нерозчинною у воді сіллю алюмінію, кремній перемішують із зв'язуючим, в суспензію додають електрокорунд, знову перемішують, а потім вводять модифікований стеатит, ретельно перемішують і фасують в герметичну тару.
Keywords: патенти; корисна модель; кераміка; шлікер; електрокорунд; плавлений стеатит; кремній; зв'язуюче