Особливості застосування методів оцінки ринкової капіталізації компанії в умовах переходу України на МСФО - Самченко, Ж. В.; Манойленко, Олександр Володимирович (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено аналіз теоретичних підходів до визначення сутності капіталізації компанії, методик її оцінки, досліджено їх переваги та недоліки використання для умов національної економіки України. Визначено головні розбіжності національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та фінансової звітності в частині їх використання для оцінки капіталізації компанії.

The analysis of theoretical approaches to defining the essence of the company's capitalization, methods of evaluation, investigated their advantages and disadvantages of using conditions for the national economy of Ukraine. The main differences of national and international standards of accounting and financial reporting in terms of their use to assess the company's capitalization.
Keywords: економіка національна; стандарти національні; стандарти міжнародні; облік бухгалтерський; звітність фінансова; capitalization; valuation methods