Нематеріальні активи: основи бухгалтерського обліку та методичні засади проведення аудиту - Артеменко, Наталія Вікторівна (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2017)
У статтi розкрита сутнiсть поняття "нематеріальні активи", розглянуто нормативно-правову базу з питань обліку та аудиту нематеріальних активів, виявлено проблеми, пов’язані з оцінкою, а також запропоновано шляхи їх вирішення. Недосконалість законодавчої бази та класифікації об’єктів нематеріальних активів, розширення сфери використання нематеріальних активів, недостатнє розроблення методики оцінки зумовлюють потребу в удосконаленні їх обліку та аудиту.

In this article the essence of the concept of «intangible assets» is disclosed, the legal and regulatory framework for accounting for and audit of intangible assets is considered, problems related to the assessment are identified, and the ways of their solution are proposed. The imperfection of the legislative framework and the classification of intangible assets, the expansion of the use of intangible assets, the lack of elaboration of a methodology for estimating the need for improvement of their accounting and auditing.
Intangible assets: basis of accounting accounts and the methodological principles of auditing
Keywords: ідентифікація; ефективність використання; право власності; вартість первісна; регулювання нормативне; estimation; authentication; efficiency of use; right of ownership; primitive cost; normative adjusting