Відновлення калійної галузі в Україні, як один з виходів з надзвичайної ситуації у Калуші - Семенов, Євгеній Олександрович; Гринь, Григорій Іванович (НТУ "ХПІ", 2010)
Україна одна з не багатьох країн, яка має природні запаси майже всіх цінних й корисних хімічних елементів, багато яких міститься у кількості достатній для організації промислових виробництв. З відходів калійного виробництва можна отримати тисячі тон цінної хімічної продукції, серед яких й необхідні калійні добрива, яка Україна імпортує, кухонна сіль, хлорид магнію, сполуки рідкоземельних елементів та інші.

Ukraine is one of the few countries that has natural reserves of almost all valuable and useful chemical elements, many of which contain in an amount sufficient to organize industrial production. With potash production waste can be thousands of tons of valuable chemicals, including fertilizers and necessary potassium, which Ukraine imports, salt, magnesium chloride, compounds of rare earth elements and others.
Recovery potash industry in Ukraine, as one of the outputs of emergency in Kalush
Keywords: надзвичайна ситуація; emergency; калійна галузь; potash industry; добрива калійні