Методичні рекомендації до семінарських занять з дисципліни "Вступ до спеціальності" - Давидюк, Тетяна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Навчальна дисципліна "Вступ до спеціальності" є обов'язковою для вивчення студентами першого курсу спеціальності "Облік і оподаткування". Вивчення цієї дисципліни допомагатиме студентів в подальшому у вивченні дисциплін "Теорія бухгалтерського обліку", "Фінансовий облік", "Аналіз господарської діяльності" та інших. Метою навчальної дисципліни є формування у майбутніх спеціалістів за професійним спрямовуванням з обліку і оподаткування системних знань з концептуальних основ з обліку і оподаткування, системи вищої економічної освіти для забезпечення знайомства студентів з особливостями майбутньої професії. Дати студентам загальне поняття про бухгалтерський облік, його місце і роль в системі економічних відносин, ознайомити з правами, обов'язками і відповідальністю посадових осіб, які здійснюють ведення обліку, з основними вимогами до організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Основними завданнями дисципліни є: мати загальне поняття про бухгалтерський облік, його місце і роль в системі економічних відносин; ознайомитись з правами, обов'язками і відповідальністю посадових осіб, які здійснюють ведення обліку; ознайомитись з основними вимогами до організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Предметом навчальної дисципліни є теоретичні та практичні аспекти організації професійної підготовки з урахуванням світових освітніх тенденцій.
Keywords: бухгалтерський облік; оподаткування; облік; фінансова звітність; підготовка бакалаврів; бізнес в Україні; мова бізнесу; професія бухгалтера; бухгалтер; кодекс етики бухгалтерів; міжнародні організації бухгалтерів