Вісінесиметричний стиск циліндричної оболонки - Фідровська, Н. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті вирішується задача визначення прогину стінки циліндричної оболонки канатного барабана, який навантажений асиметрично, з використанням рівняння Ейлера для варіаційної задачі.

In article one should solve the problem of cylindrical casings walls sag of roped rum which is occupied with asymmetrical load using equation of Eelier for variated task.
Keywords: канатний барабан; деформації; рівняння Ейлера; пружні властивості; закон навантаження