Мембранний електроліз води з використанням твердого електроліту - Вороніна, Олена Володимирівна; Байрачний, Борис Іванович; Майзеліс, Антоніна Олександрівна; Желавська, Юлія Анатоліївна; Токарєва, Ірина Анатоліївна; Олійник, О. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015)
Представлені результати дослідження синтезу водню та кисню шляхом мембранного електролізу води у реакторі з використанням твердого електроліту. Розроблено полімерні протонпровідні мембрани змінного складу на основі модифікованого полівінілового спирту та неорганічних гідроксосполук. Запропоновано безплатинові електрокаталітичні електродні матеріали на основі поруватого титану з покриттям оксидами металів. Використання запропонованих матеріалів знижує вартість виробництва електролізерів.

The results of the study of the hydrogen and oxygen synthesis by membrane water electrolysis in reactor with solid electrolyte are presented. The proton-conducting polymer membranes of the variable composition are based on the modified polyvinyl alcohol and inorganic hydroxides. The non-platinum electrocatalytic electrode materials are porous titanium with metal oxides coating. Using of the proposed materials reduces the cost of the electrolyzer production.
Membrane water electrolysis using solid electrolyte
Keywords: енергетика водню; електрод; протонна провідність; hydrogen energetics; electrode; proton conductivity