Дослідження механізму ферментативної етерифікації - Некрасов, Павло Олександрович (НТУ "ХПІ", 2009)
В роботі встановлено, що ферментативна етерифікація жирних кислот гліцерином підлягає невпорядкованому бі-бі механізму. Приведена схема механізму показує, що етерифікація є складним процесом, який включає три конкурентні реакції. Обчислено константи ферментативної кінетики для ліпази Rhizomucor miehei.

In presented work it was ascertained that enzyme-catalyzed esterification of fatty acids and glycerol obeys bi-bi mechanism, involving formation of a ternary complex. According to the mechanism scheme the esterification is the complex process which involves three competitive reactions. The enzymatic kinetic constants for lipase Rhizomucor miehei were obtained.
Keywords: харчування здорове; діацилгліцерин; гліцероліз