Динамічні характеристики прямолінійного руху швидкохідних транспортних машин з урахуванням змінного коефіцієнта опору руху - Єпіфанов, Віталій Валерійович; Григоров, Б. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено алгоритм рішення диференційного рівняння руху транспортного засобу з урахуванням залежності коефіцієнта опору прямолінійному руху від швидкості машини. Аналітичні залежності для розрахунку розгінних (динамічних) характеристик одержані шляхом інтегрування диференційного рівняння розгону транспортного засобу з використанням формули Кардано. Представлені результати розрахунку шляху та часу розгону швидкохідної гусеничної машини, наведено аналіз впливу зміни коефіцієнта опору руху на динамічні характеристики.

A solution algorithm of differential equation of vehicle motion with regard of resistance coefficient dependence to rectilinear motion on vehicle velocity is present. The analytical dependences for calculation starting (dynamic) characteristics were obtained by integrating differential equation of vehicle starting with the use Kardano's formula. Besides, calculation results of the way and time of starting of highspeed tracked vehicle are given. The study of the influence of the resistance coefficient alteration on dynamic characteristics is described.
Keywords: модель математична; рівняння диференційне; машина гусенична; машина колісна; машина повнопривідна