Соціально-гуманітарні дисципліни в системі підготовки майбутніх фахівців технічної галузі - Таможська, І. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті підкреслюється важливість таких стратегічних напрямків технічної освіти, як гуманізація та гуманітаризація;акцентується увага на потужному потенціалі соціально-гуманітарних дисциплін у системі підготовки майбутніх фахівців технічної галузі; систематизовано компетенції, які формуються в процесі вивчення соціально-гуманітарних дисциплін.
Social-human disciplines in training system future specialists in the technical branch
Keywords: технічна освіта; гуманізація; гуманітаризація; гуманітарні знання; соціально- гуманітарні науки; humanization; humanitarization; social-human disciplines; human knowledge