Управління ризиками виникнення техногенних збитків: світовий досвід - Бублик, М. І. (НТУ "ХПІ", 2009)
У роботі розглянуто основи управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру з метою вивчення складових механізму управління ними. Проаналізовано діяльність світових організацій щодо планування, координації та здійснення управління надзвичайними ситуаціями. Запропоновано формування системи управління надзвичайнимиситуаціями техногенного характерувУкраїніпроводити в організаційномутафінансовомуаспектах.

The basic principles of management of man-made disasters risks are considered with the purpose of study of constituents of management mechanism by them in the paper. The activity of world organizations established to plan, coordinate and carry out management of extraordinary situations is analyzed. Forming of control system by extraordinary situations technogenic character is proposed in Ukraine to conduct in organizational and financialaspects.
Keywords: ситуація надзвичайна; катастрофа; планування; регулювання державне; розвиток сталий