Стратегічне планування: генезис, сучасність, перспективи - Мірошник, Марія Володимирівна; Кітченко, Олена Миколаївна; Олійник, І. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглядається сутність і зміст стратегічного планування. Проаналізовано особливості еволюції стратегічного планування в Україні. Виявлено основні проблеми стратегічного планування на сучасному етапі соціально-економічного розвитку та запропоновано напрями їх вирішення.

The summary: In article the essence and the maintenance of strategic planning is considered.Features of evolution strategic planning in Ukraine are analysed. The basic problems of strategicplanning at the present stage of social and economic development and the predlo-wife of a direction oftheir decision are revealed.
Strategіchneplanuvannya: genesis, suchasnist, prospects
Keywords: стратегія; стратегічне планування; інструментарій стратегічного планування; сучасні проблеми стратегічного планування; strategy; strategic planning; toolkit of strategic planning; modern problems of strategic planning