Розробка бібліотеки паралельних генетичних алгоритмів orapga для роботи в MIP-середовищі - Годлевський, Михайло Дмитрович; Абабілов, О. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглядаються вимоги до бібліотеки паралельних генетичних алгоритмів. Описано розроблену бібліотеку orapga, що задовольняє цим вимогам. Наводиться діаграма варіантів використання та діаграма класів. Перелічено варіанти генетичних операторів, які надає бібліотека. Описано процес налаштування orapga за допомоги конфігураційного файлу.

The article discusses the requirements for a library of parallel genetic algorithms. The developed orapga library satisfying these requirements is described. Use case and classes diagrams are given. Variants of genetic operators provided by the library are enumerated. Orapga set up process using a configuration file is described.
Keywords: модель математична; програміст; оператори генетичні