Аналіз показників соціального середовища як можливість оцінити соціальний аспект рівня життя - Медведєва, Н. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті вивченні основні соціальні індикатори рівня життя населення на сучасному етапі українського суспільства на прикладі Одеського регіону. Здійснено дослідження демографічної ситуації, стану та охорони здоров`я в регіоні. Ці індикатори є конкретним проявом об’єктивних соціально-економічних закономірностей розвитку суспільства, що визначає загальні тенденції розвитку населення в цілому та рівня його життя зокрема.

The paper studies the main social indicators of living standards at the current stage of Ukrainian society by the example of the Odessa region. The study demographic status and health in the region. These indicators are a specific manifestation of objective socio-economic patterns of society that defines the general trends in the general population and the level of his life in particular.
Keywords: рівень життя; добробут; демографічна ситуація; народжуваність; смертність; стан здоров`я; охорона здоров`я; домогосподарства