Технології САПР у гідромашинобудуванні - Крупа, Євгеній Сергійович; Рєзва, Ксенія Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У навчальному посібнику розглянуто використання сучасних систем автоматизованого проектування в гідромашинобудуванні. Описано принципи створення тривимірних моделей, методи проектування збірок, засоби проведення інженерного аналізу в SolidWorks Simulation, а також чисельне моделювання потоків у гідромашинах за допомогою Flow Simulation. Наведено практичні рекомендації щодо моделювання основних елементів проточної частини гідротурбін. Структура посібника поєднує теоретичні основи з практичними завданнями, спрямованими на розвиток навичок роботи з CAD-системами у гідроенергетичному проектуванні. Призначено для студентів спеціальності 145 «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика» та може бути корисним інженерам, аспірантам і спеціалістам, які працюють у сфері машинобудування.
Keywords: навчальний посібник; технології САПР; машинобудування; CAD-програми; гідроенергетичні системи; математичні моделі