Схеми співробітництва та роль маркетингового центру у їх регулюванні - Райко, Діана Валеріївна (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
В даній статті було розглянуто схеми співробітництва елементів системи «споживач-підприємство-партнер»; враховуючи стратегічне управління розвитком маркетингової діяльності промислового підприємства, запропоновано координацію на мезо- і макрорівнях: розвиток функції органів державного управління і місцевого самоврядування щодо моніторингу ринку, створення єдиної маркетингової мережі задоволення інтересів споживачів у певних видах товарів, стрижнем якої в організаційній формі може бути регіональний маркетинговий центр, який фінансується спілками підприємців і органів державного управління

The article deals with the schemes of cooperation of the “consumer – enterprise – partner” elements system, besides coordination of meso- and macro levels has been suggested taking into account industrial enterprise marketing activity strategic management: public authorities and local government function development concerning market monitoring, building up of a united / common net of consumer interests. Satisfaction as to certain goods kinds, whose organization core can be a region marketing center, which is financed by businessmen unions and public authorities
The schemes of cooperation and the role of marketing center
Keywords: система "споживач – підприємство – партнер"; промислове підприємство; партнерськиі відносини; еволюція структури маркетингу; маркетинг