Моделювання теплових явищ процесу різання інструментом з покриттям методом скінченних елементів - Мазур, Микола Петрович; Гаюр, А. С.; Бень, Ю. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті наведено стислий опис скінченноелементної моделі процесу вільного ортогонального різання лезовим інструментом із покриттям. Огляд найбільш широко розповсюджених покрить для лезових інструментів та порівняння впливу покриттів на термічні процеси, що виникають при лезовому обробленні.

A concise description of the finite element model of the process of free orthogonal cutting with edged coated tool is given in the article. A review of the most common coatings for edged tools is shown and the influence of coatings on the heat processes occurring at the edged machining is compared.
Keywords: обробка матеріалу; різальний інструмент; різання; лезові інструменти; металообробне обладнання