Оценка эффективности полумарковских компьютерных сетей высокой размерности - Раскин, Лев Григорьевич; Пустовойтов, Павел Евгеньевич; Са’ди, Ахмад Абдельхамид Саед Ахмад; Эль Саед Абделаал Эль Саед Мохаммед (НТУ "ХПИ", 2005)
Отримано методику аналізу та оцінки ефективності складної багатовходової комп’ютерної мережі, поведінка якої описується напівмарковським процесом. Запропонований підхід дозволяє для вирішення задачі аналізу такої системи використовувати ефективну технологію фазового укрупнення станів, яку було розроблено для марковських цепів.

Analyzing and evaluating methods of complex many-entrance network effectivity, which behavior describes by semi-markov process. Offered method allows usage of effective technology of states faze enlargement, to solve the task, which is developed for markov chains.
Keywords: многовходовые компьютерные сети; фазовая декомпозиция; фазовое укрупнение состояний; марковские цепи