Основи теорії права - Перевалова, Людмила Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Конспект лекцій та завдання до практичних занять з «Основ теорії права» спрямований на формування у студентів, які починають вивчення навчального курсу «Правознавство», базових знань з теорії права. Запропанований матеріал допоможе здобувачам вищої освіти отримати загальні положення теорії права, сформує у них розуміння цінності сучасної правової системи суспільства, верховенства права, правомірної та протиправної поведінки. Метою цього конспекту лекцій та завдань до практичних занять є сформувати у майбутніх фахівців базові знання з теорії права, навчити їх орієнтуватися в правових термінах та аналізувати правові ситуації. Набуті знання допоможуть студентам у подальшому використовувати їх при вивченні різних галузей вітчизняного права, передбачених навчальною програмою курсу «Правознавство». Саме на напрацювання таких знань та навичок спрямований даний конспект лекцій. Завдання до практичних занять містять проблемні питання, тематику рефератів, тестові завдання, завдання, які націлені на роботу студентів з законодавчими актами. Практичні завдання спрямовані на активізацію самостійній роботі студентів, що дозволяє поєднати теоретичний матеріал із формуванням практичних умінь та навичок застосування діючого законодавства. Конспект лекцій та завдання до практичних занять з «Основ теорії права» надає основні положення теорії права, без яких неможливий високий рівень правової культури майбутніх фахівців, а це, у свою чергу, потребує належного опрацювання запропонованого навчального матеріалу.
Keywords: конспект лекцій; право; правознавство; теорія права; правові ситуації; законодавство