Удосконалення механізму контролю діяльності в управлінні сталим розвитком підприємств - Афанасьєва, Марина Анатоліївна (ТОВ "Основа", 2020)
Монографію присвячено розробці механізму контролю діяльності в системі управління підприємством шляхом розкриття завдяки концепції сталого розвитку устрою підсистеми контролю з акцентом на соціальні питання та шляхом розробки напрямків його впровадження через аналіз публічної фінансової звітності, що забезпечує його дієвість. Надано авторські оцінки наближення суб’єктів до сталого розвитку для 51 акціонерного підприємства машинобудування України у 2012-2017 роках, а також методичні і практичні рекомендації з впровадження на підприємствах ефективного контролю. Для науковців і педагогічних працівників вишів у галузі управління та адміністрування, менеджерів і фахівців-практиків у сферах підприємницького, громадянського та державного контролю.

The monograph is focused on improving the mechanism of economic control in the enterprise management system both by disclosing the work principles of the control subsystem including social aspects through the concept of sustainable development and by proposing ways for its implementation through the analysis of public financial statements, that ensures efficacy of control. The purpose of work is providing a rationale and developing a theoretical, methodical and organizational framework for economic control, which is expected to improve the effectiveness and efficiency of management.
Improving the control's mechanism in management of sustainable development of enterprises
Keywords: монографія; управління підприємством; менеджмент; контроль; сталий розвиток; фінансова звітність; додана вартість; ПДВ; управлінські рішення; машинобудівні підприємства; ризики неефективності