Дистанційне навчання як система підвищення кваліфікації сучасного викладача - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна; Семенов, Євгеній Олександрович (Технологічний центр, Українська державна академія залізничного транспорту, 2013)
У статті проведений аналіз дослідження функцій професійної діяльності викладачів технічних університетів в умовах інтенсивного розвитку інформаційних технологій. Системою, що забезпечує реалізацію потреби у професійному педагогічному вдосконаленні, формуванні педагогічної культури викладача вищої технічної школи, може стати система дистанційного навчання.

In the article the analysis of the functions of professional activity of teachers of technical universities in the conditions of intensive development of information technology. The system, to realize the need for professional pedagogical improvement, formation of pedagogical culture of teacher of higher technical school may be a system of distance learning.
Distance learning as a system improvement modern teacher qualifications
Keywords: професійна діяльність викладача; компоненти педагогічної культури; дистанційне навчання; навчальне середовище