Розрахунок наведеного потенціалу в задачі високовольтного подільника напруги - Атарод, Соруш; Бржезицький, Володимир Олександрович; Гаран, Ярослав Олександрович; Маслюченко, Ігор Миколайович (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто модель високовольтного подільника напруги, в якій враховується вплив наведеного потенціалу окремих секцій конструкції високовольтного плеча на загальну картину електричного поля. Запропоновано новий метод розрахунку геометричних параметрів високовольтного плеча та потенціалів окремих секцій подільника напруги.

A high-voltage voltage divider model allowing for effect of induced potential of the high-voltage arm sections on the overall electric field pattern is considered. A new computational method for the divider high-voltage arm geometric parameters and its separate sections induced potential is introduced, allowing to refine its parameters of accuracy.
Calculation of induced potential in a high-voltage voltage divider problem
Keywords: перетворювач; конструкція; електротехніка; модель; поле електричне; параметри геометричні; плече високовольтне; похибка вимірювань; voltage divider; induced potential; electric field pattern; computational method