Основні напрями державного регулювання інноваційної діяльності підприємництва в Україні - Федоренко, Ірина Анатоліївна; Тереховська, І. О. (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2018)
У статті розкрито сутність інноваційного підприємництва та визначені основні напрями його державної підтримки з метою активізації діяльності для утвердження моделі інноваційного розвитку національної економіки. Визначено основні принципи державного регулювання та джерела фінансування інноваційної діяльності. Запропоновано впровадити відповідні методи стимулювання інноваційної діяльності, що прискорить розвиток інноваційних процесів в Україні. Також наведено перелік пріоритетних завдань державного регулювання інноваційної діяльності. Після теоретичного та практичного аналізу наведено основні заходи державного регулювання інноваційної діяльності. Зроблено висновок, що інституційне забезпечення підтримки інноваційної діяльності включає в себе правове регулювання та сукупність спеціально створених державних інституцій, що прямо або опосередковано здійснюють підтримку інноваційної діяльності.

The essence of innovative entrepreneurship is revealed and the main directions of its state support are determined with the purpose of activating activities for the approval of the model of innovative development of the national economy. The basic principles of state regulation and sources of financing of innovation activity are determined. It is proposed to introduce appropriate methods of stimulating innovation, which will accelerate the development of innovation processes in Ukraine. The list of priority tasks of state regulation of innovation activity is also listed. After theoretical and practical analysis, the main measures of state regulation of innovation activity are presented. It is concluded that institutional support for innovation support includes legal regulation and a set of specially created state institutions that directly or indirectly support innovation activities.
Main directions of the state regulation of innovative activity of Ukraine's enterprise
Keywords: принципи державного регулювання; інноваційний розвиток; методи стимулювання; інституційне забезпечення; principles of state regulation; innovation development; incentive methods; institutional support