Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Основи менеджменту" - Лінькова, Олена Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Менеджмент відіграє ключову роль в ефективній діяльності будь-якої організації бізнесу. Зростаюча конкуренція та економічна нестабільність створюють умови, в яких організація повинна постійно аналізувати свій стан і оцінювати перспективи своєї діяльності. У зв’язку з цим важливу роль відіграє підготовка спеціалістів економічного профілю з навичками пошуку інформації та критичного мислення при виборі напрямків вирішення прикладної проблеми організації бізнесу. Методичні вказівки для підготовки до практичних занять з навчальної дисципліни «Основи менеджменту» розроблено на допомогу у вивченні та організації самостійної роботи студента. Викладений матеріал орієнтує студентів на вивчення першоджерел та літератури, яка містить приклади практичного застосування досягнень науки менеджменту в діяльності вітчизняних компаній та компаній, які працюють в державах з ринковою економікою. В методичних вказівках наведена структура навчальної дисципліни та за кожною темою приклади практичних завдань. Мета викладання дисципліни Основи мнеджменту: Зосередження на ключових елементах управління та розвиток управлінських навичок, пов’язаних із плануванням, організацією, мотивацією та контролем. Формування: уявлення студентів про бізнес-процеси на основі системного та синергетичного підходів з використанням ситуаційного аналізу, навичок самостійного дослідження проблем управління.
Keywords: методичні вказівки; інноваційний менеджмент; мотивація; управління; розвиток бізнесу; міжкультурний менеджмент; конфлікти; планування; етика менеджменту