Особливості розвитку інтелектуальних здібностей майбутніх інженерів - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Національний університет оборони України, 2013)
У статті розкрито проблеми визначення інтелекту як психологічного явища, зупинено увагу на важливості аналізу професійного інтелекту у майбутніх інженерів. Досліджено рівень розвитку інтелектуальних здібностей та їх динаміку у процесі професійного навчання.

In the article the problem of determining the intellect as a psychological phenomenon, attention was drawn to the importance of analysis of professional intellect in the future engineers. Investigated the level of development of intellectual abilities and their dynamics in the process of professional training
Features of development of intellectual abilities of future engineers
Keywords: інтелект; професійний інтелект; інтелектуальні здібності; професіонал; intellect; professional intelligence; intellectual ability; future engineer; professional