Розробка IoT системи збору і передачі даних з використанням протоколу LoRaWAN - Малєєва, Ю. А.; Самко, М. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В доповіді вирішується завдання розробки IoT системи збору та передачі даних із застосуванням технології LoRaWAN. Розглянуто три типи кінцевих пристроїв мережі LoRaWAN. Розглянуто і проаналізовано архітектуру мережі LoRaWAN, а також шифрування даних на момент передачі по мережі.
Keywords: інформаційні технології; передача даних; передача повідомлень; мережа; протокол