Використання концепції інтелектуальних мереж у енергосистемі України - Немировський, Ілля Абрамович; Федорчук, Станіслав Олегович (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2016)
Розглянуто основні принципи та засоби їх реалізації у концепції інтелектуальних мереж. Зроблено висновки щодо перспективності дослідження концепції інтелектуальних мереж та розподіленої генерації.

The basic principles and means of implementing the concept of smart grid were reviewed. The conclusions about the prospects of the research concept of smart grid and distributed generation were made.
Using the concept of smart grids in the Ukraine power system
Keywords: енергія; генерація; надійність постачання; розподілені системи управління і контролю