Рекомендації щодо оцінки складових фінансового потенціалу гнучкості машинобудівного підприємства - Шматько, Наталія Михайлівна (НТУ "ХПІ", 2011)
У даній статі розглядається проблема оцінювання складових фінансового потенціалу гнучкості підприємства, наведено значення парних коефіцієнтів кореляції між показниками прибутковості машинобудівних підприємств Харківської області за 2009 р., стандартизовані дані за показниками прибутковості машинобудівних підприємств Харківської області за 2009 р. з використанням програми «Statistics», на основі стандартизованих даних запропонована матриця відстаней між показниками прибутковості машинобудівних підприємств Харківської області за 2009 р., розраховані значення парних коефіцієнтів кореляції між показниками ліквідності підприємства, запропоновані рекомендації щодо оцінки складових фінансового потенціалу гнучкості підприємства.

This gender assessment of the problem components of the financial potential flexibility of the firm provides value pair correlation coefficients between the profitability of machine-building enterprises of the Kharkov region in 2009, standardized data on indicators of profitability of machine-building enterprises of the Kharkov region in 2009 using the program «Statistics», in based on standardized data suggested matrix of distances between the profitability of machine-building enterprises of the Kharkov region in 2009, a calculated value pair correlation coefficients between indicators of liquidity, the proposed guidelines on the assessment of potential components of the financial flexibility of the enterprise.
Keywords: оцінка потенціалу; еталонні значення; матриця відстаней; програма «Statistics»